Rántott camembert áfonyával

Hozzávalók:


A sajthoz
1250 g sajt - camembert
10 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
10 csipet só
búzaliszt (BL55)
zsemlemorzsa

A körethez
burgonyakrokett
áfonyalekvár

Elkészítés:


1
A camembert sajtot előzőleg jól hűtsük be, hogy szépen tudjuk szeletelni, majd egy éles késsel vágjuk 4 egyenlő cikkre.
2
Egy tálban egy nagyobb csipet sóval keverjük ki a tojást.
3
3 tálban készítsük elő a szokásos panírozáshoz való anyagokat. A zsemlemorzsát, a lisztet, és a sóval kikevert tojást.
4
Ekkor már az étolajat is odatehetjük melegedni a serpenyőben.
1-5, 2 cm mély legyen csak, hogy a sajtok feléig érjen.
5
A sajtcikkeket forgassuk lisztbe először.
6
Majd forgassuk a tojásba.
7
Ismét a liszt következik.
8
Másodszor is tojásba mártjuk.
9
Végül pedig a zsemlemorzsába. (Sokan írják a kommentelők közül, hogy ilyenkor még fagyasztóba teszik a bepanírozott sajtot sütés előtt, hogy biztosan ne follyon ki.)
10
A sajtcikkek mindkét oldalát aranybarnára sütjük a forró olajban. Fordításkor nehogy beleszúrjuk a villát, mert azonnal kifolyik belőle az összes sajt!
11
A kisült sajtokat vegyük ki egy papírtörlőre.
12
Frissen, melegen tálaljuk burgonyakrokettel, és sok áfonyadzsemme