1 l ribizli
1 dl tejfel
15 dkg cukor
2 tojás
1 dkg liszt
1 l víz
só ízlés szerint
Egy pohár vízben főzd meg a megtisztított ribizlit. 15 perc alatt szitán töröd át, majd újra tedd fel főzni, csak adj még hozzá egy pici sót és 10 dkg cukrot. A tejfölből és lisztből dobj össze egy gyors habarást, és add hozzá, keverd össze, majd forrald fel. Válaszd szét a tojásokat. A sárgáját máris tedd a tálalótálba, és villával “verd meg” egy picit. A fehérjéből a szokott módon varázsolj kemény habot a maradék cukorral, majd evőkanállal szaggass belőle galuskákat. Egyenként főzd ki, szűrőlapáttal szedd ki, tedd félre. Ha az utolsó is kész, a levest öntsd a tálalótálba, a tojásra, gyengéden keverd meg, majd ügyesen tedd vissza a habgaluskákat a tetejére. Hagyd kihűlni, majd irány a hűtő.