Császárhús:
1600 g császárhús
só
fokhagyma granulátum
bors
mustármag
dukkah fűszerkeverék vagy
koriandermag
szezámmag
római kömény
friss kakukkfű
Paprikás káposzta:
3 db piros kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
2 ek kacsazsír
2 ek cukor
400 g savanyú káposzta (enyhén kimosva)
1 tk édes pirospaprika
1 db burgonya
50 g vaj
só
frissen őrölt fehér bors
zöldség alaplé
Petrezselymes burgonya:
1000 g főtt burgonya
100 g vaj
2 g só
1 csokor petrezselyem
saláta hagyma
olívaolaj
fehérbor
vermut
1 dl tejszín
Császárhús
A császárhús bőrös felét beirdaljuk. Közben a mozsárban összekeverjük a fűszereket a só kivételével.
A hús bőrös-zsíros részét besózzuk, átfordítjuk, majd a húsos részt is besózzuk és ezt alaposan bedörzsöljük a fűszerkeverékkel is. Zöldfűszereket teszünk a tetejére és ezekkel együtt folpackba alaposan betekerjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük és 24 órát hagyjuk pácolódni.
Sütőtepsire helyezzük bőrös felével lefelé, öntünk alá kevés vizet, alufóliával lefedjük és 120 fokos sütőben 3 órát sütjük. Félidőben megfordítjuk és lefedés nélkül pirítjuk.
Paprikás káposzta
A savanyú káposztát kimossuk, a feldarabolt kaliforniai paprika levét pedig gyümölcspréssel kinyerjük. Majd olvasztott kacsazsíron karamellizáljuk a cukrot. Ebbe kerül a felaprított vöröshagyma, megdinszteljük, majd a tűzről félrehúzva beleszórjuk a pirospaprikát. A paprikás hagymába forgatjuk a savanyú káposztát, ráöntjük a kipréselt paprikalevet és a zöldségalaplevet és puhára főzzük.
Mikor kezd elfőni a leve, belereszelünk egy kisebb krumplit.
Petrezselymes burgonya
Az előfőzött burgonyát blansírozzuk. Közben a felaprított salotta hagymát olívaolajon lepirítjuk, ráöntünk kevés alaplevet, fehérbort és a vermutot, végül a tejszínt is. Majd addig forraljuk, míg besűrűsödik a mártás. Összeturmixoljuk és hozzáadjuk a vajat.
A blansírozott burgonyát olvasztott vajon megfuttatjuk és aprított petrezselyemmel megszórjuk.