Ropogós csirke, sörösdobozon sütve

Hozzávalók:


1 grillcsirke
2 teáskanál só
1 teáskanál barnacukor
1 teáskanál bors
1 teáskanál pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj
1 citrom
fél doboz sör

Elkészítés:


A csirkét mosd meg, majd papírtörlővel töröld szárazra. Egy tálban keverd össze a cukrot, a borsot, a pirospaprikát, egy teáskanál sót, és öntsd hozzá az olvasztott vajat. Ezzel a masszával dörzsöld be a csirkét mindenhol, nyúlj be a bőre alá is. Tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy a húst jól átjárják a különböző ízek.

Egy nagyobb tepsit bélelj ki alufóliával, és állítsd bele a megmosott, félig teli sörösdobozt. Rakj a sörhöz sót, nyomd bele a fokhagymát, és húzd rá a csirkét a dobozra. Tedd az előmelegített sütőbe, és süsd 160 fokon körülbelül egy-másfél órán át. Sütés közben forgasd meg a csirkét. Ha már késznek látod, szúrd meg az egyik combot, és ha tiszta lé folyik ki belőle, elkészült. Ha a bőre még nem elég piros, süsd tovább magasabb hőfokon.