Ropogós ecetes almapaprika

Hozzávalók:


2 kg almapaprika
1,5 l víz
7 dl 10 % ecet
20 dkg cukor
2 ek só
1 mk szalicil, vagy ( bórkén) forralás után.
egész fekete szemes bors
mustármag
szegfűszeg
babérlevél

Elkészítés:


Vizet felforraljuk a cukorral, sóval, végén hozzáadjuk a szalicilt vagy a borként., félre tesszük hűlni. Az üvegeket steril tisztaságúra mossuk, és a többször átmosott paprikák szárát levágjuk, egy pár helyen saslikpálcikával megszurkáljuk a zöld résznél,( így könnyebben tud a lé a közepébe szivárogni) beletesszük az üvegekbe. Rászórjuk a fűszereket, felöntjük a félig kihűlt alaplével,( a megmaradt levet tegyük félre, utántöltéshez) és egy kistányérral takarjuk csak le a tetejét, hogyha kell még utána tudjunk tölteni egy kis levet. Másnap celofánnal zárjuk le, és mehet is a kamrapolcra, kb 3-hét után már fogyasztható.