2 tojássárgája
10dkg cukor
22 dkg Rama
35 dkg finomliszt
6 dkg dió
1 bő kk. rozmaring
1-2 ek. hideg víz
A diót megdarálom, a szárazanyagokat összekeverem, majd a feldarabolt hideg Rama-val elmorzsolom. Amikor már homogén morzsám van, akkor hozzáadom a tojások sárgáját és egy kevés vizet, hogy jól gyúrható, de nem ragadós tésztát kapjak. A tésztát fél órára hűtőbe teszem. A tepsiket kibélelem sütőpapírral, a sütőt pedig 170 fokra előmelegítem.
A tésztát rúddá nyújtom, ujjnyi vastag karikákra metélem. A szeleteket a tenyerem között gömbbé formázom, majd óvatosan összelapítom. Az így keletkezett korongokat a sütőpapíros tepsikre fektetem, a tepsit a sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg halványan meg nem színesedik.
Tipp: Apró, sósan édes és édesen sós apróság. Fémdobozba zárva sokáig eláll. Amikor szükség van rá, akkor csak fel kell nyitni ezeknek a dobozoknak a fedelét, és egy jó tea, kakaó vagy kávé mellé elmajszolni ezt a finomságot.