1 kg burgonya
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
olívaolaj
1 fej fokhagyma gerezdekre szedve
vörösborecet
1 csokor friss rozmaring
Melegítsük elő a sütőt 190ºC-ra. A burgonyát mossuk és hámozzuk meg, majd kockázzuk fel nagyobb darabokra. Ezután tegyük lábasba, sózzuk meg és engedjünk rá annyi hideg vizet, hogy éppen ellepje. Tegyük fel főni és miután a víz felforrt, még főzzük körülbelül 10 percig. Amikor a burgonya megpuhult, csepegtessük le és hagyjuk száradni pár percig. Ezután egy tepsibe locsoljunk egy kis olívaolajat, tegyük bele a burgonyákat, sózzuk és borsozzuk, majd tegyük be a sütőbe sülni körülbelül 30 percre amíg a tetejük aranybarna nem lesz. A már félig elkészült krumplit vegyük ki a sütőből és egy krumplitörő segítségével óvatosan nyomkodjuk le egy picit a tetejét, éppen csak annyira, hogy megrepedjenek picit, de ne törjenek pépesre. Ha ezzel megvagyunk, a rozmaringleveleket szedjük le a szárról egy tálba, dobáljuk bele a fokhagymagerezdeket, locsoljuk meg egy pár csepp olívaolajjal és kenjük meg vele a krumpli tetejét, majd tegyük vissza sülni még körülbelül 40-45 percig és máris kész a kívül ropogós, belül omlós, tökéletes sültburgonya.