Rozmaringos Hasselback burgonya

Hozzávalók:


12 db burgonya
1.4 csapott teáskanál só - tengeri
3 csipet bors - színes, vagy tarka
3 csapott teáskanál rozmaring (friss, vagy szárított)
9 evőkanál olívaolaj - extra szűz

Elkészítés:


1
Alaposan mossuk meg a burgonyákat. A héjukat egy mosogatószivacs érdesebb felével is átdörzsölhetjük. Fektessünk le két lapos fakanalat a munkalapra, és fogjuk közé az egyik burgonyát. A fakanalak lesznek a távtartók, hogy ne vágjuk át teljesen a krumplikat. Vékonyan szeleteljük fel a burgonyát.
2
Egy mozsárban a sót, borsot és a rozmaringot porítsuk le, és adjuk hozzá az olívaolajat. Locsoljuk meg a burgonyákat a fűszeres olajjal. Ügyeljünk rá, hogy a szeletek közé is jusson belőle.
Rozmaringos Hasselback burgonya recept
3
Előmelegített 180-200 C-os sütőben körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.