Rozmaringos sült cékla

Hozzávalók:


4 db kisebb cékla
5 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 ág rozmaring
1 ág kakukkfű
2 evőkanál balzsamecet

bors

Elkészítés:


A céklát nyersen hámozd meg. Ezt érdemes gumikesztyűben tenned, különben jól megfogja a kezedet. Vágd négy-hat részre, és rendezd egy tűzálló tálba. Locsold meg olívaolajjal, balzsamecettel, rakj a céklák közé fokhagymagerezdeket, rozmaringot, kakukkfüvet, és sózd, borsozd meg ízlés szerint.

Fedd le az edényt alufóliával, majd told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 50-60 perc alatt. Szúrj a céklába egy villát vagy hegyes kést, ha könnyen belemegy, tehát puha, vedd le róla a fóliát. Ha szükséges, pirítsd még egy kicsit.