Sajtgaluska (levesbe)

Hozzávalók:


2 szelet rozs vagy barna kenyér
1 dl tej
1 vöröshagyma
1 tojás
2 dkg vaj
5 dkg sajt
2 ek liszt
só, szrecsendió

Elkészítés:


A tejet jól melegítsük fel, és forrázzuk le vele a kenyeret, majd hagyjuk kicsit állni (amíg előkészítjük a többit). A hagymát vágjuk apró kockára, és a vajon pároljuk meg, aztán tegyük félre kihűlni. Ha megvan, csavarjuk ki a kenyeret, keverjük hozzá a lereszelt sajtot, üssük bele a tojást és fűszerezzük meg. Majd jól keverjük össze annyi liszttel, hogy kicsit keményebb tészta legyen. A hagyományos nokedlihez/galuskához hasonlóan szaggassuk a forró levesbe. Pár perc alatt meg is fő. Nagyon finom mindenfél rántott, habart és natur zöldséglevesekbe, de akár krémlevesekbe is.