50 dkg tészta
25 dkg sült csirkehús
20 dkg sajt
2 dl főzőtejszín
só
bors
szerecsendió
Tégy fel egy lábosban vizet forrni. Ha lobog, dobd bele a tésztát, és sózd meg. Főzd körülbelül tíz perc alatt roppanósra. Szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. A húst vágd kisebb darabokra. A tejszínt keverd össze ízlés szerint szerecsendióval, sóval, borssal. A sajtot reszeld le.
Egy tűzálló edényt kenj ki vajjal. Rendezd el benne a tésztát, szórd rá a csirkét, borítsd le tejszínnel, és forgasd össze. Legyen jó szaftos. Ha szükséges, még a tészta főzőlevéből is tehetsz hozzá. Rakd előmelegített sütőbe, és 200 fokon pirítsd rá a sajtot 15 perc alatt. Tovább ne süsd, mert akkor nem lesz finom szaftos.