kg krumpli
10 dkg sajt
10 dkg liszt
3 szelet bacon
1,5 dl tej
1 bögre kenyérmorzsa
1 tojás
2 evőkanál vaj
1 evőkanál aprított metélőhagyma
bors
só
A szalonnát pirítsd meg, majd vágd kis darabokra. A krumplit pucold meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és még melegen törd meg. Rakd hozzá a vajat, a tejet, a tojást, majd fűszerezd ízlés szerint sóval és borssal. Keverd hozzá a reszelt sajtot, a tojást, a metélőhagymát és a szalonnadarabokat. Végül adj hozzá annyi lisztet, hogy könnyen kezelhető masszát kapj.
A kezeddel formázz kis golyókat a krumpliból, és forgasd meg alaposan a kenyérmorzsában. Forrósíts körülbelül két bögre olajat, és rakd bele a golyókat. Süsd aranybarnára, közben forgasd meg őket, hogy mindenhol egyformán piruljanak. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.