70 dkg főtt krumpli
8 dkg sajt
5 dkg vaj
2 dl tej
1 db tojás
1 evőkanál zöld-fűszer
só
bors
szerecsendió
A krumplit hámozd meg, mosd meg alaposan, majd főzd puhára sós vízben körülbelül 15-20 perc alatt. Szűrd le, és még melegen törd át. Morzsold bele a vajat, és öntsd hozzá a tejet, majd fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval. Keverd hozzá a reszelt sajt felét és a tojást, majd jól dolgozd össze.
Rendezd a krumplis masszát vajjal kikent muffin-sütőbe, szórd rá a maradék sajtot és a zöld-fűszert. Előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Amikor szép aranybarna a teteje, vedd ki a sütőből, majd hagyd kicsit a formában hűlni.