Alaphoz
20 dkg csokis édes keksz
12 dkg vaj
Krémhez
35 dkg mascarpone
1,5 dl zsíros tejszín
10 dkg porcukor
10 dkg magas kakaótartalmú étcsoki
5 dkg vaj
2 tojás
A jó minőségű csokis kekszet tedd egy aprítógépbe, és készíts belőle finom morzsát. Dolgozd össze az olvasztott vajjal, majd rakd egy közepes méretű, kapcsos tortaformába, és a kezeddel kicsit nyomkodd bele. Tedd előmelegített sütőbe, és 190 fokon süsd 10 percig.
Közben a mascarponét és a tojást keverd habosra. A csokit vízgőz felett olvaszd össze a vajjal. Ha már kellőképpen lágy, add hozzá a cukrot és a tejszínt is. Vigyázz, ne forrald! Ezt a csokis elegyet forgasd a sajtos krémhez, és halmozd a kekszréteg tetejére. Tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 45-50 perc alatt süsd meg.