Sárgabarackos gombóc

Hozzávalók:


1 kg burgonya
pici só
30-40 dkg liszt
1 tojás (ókrumplihoz nem kell)
1 ek. búzadara
2 ek. olaj
sárgabarack
kockacukor
fahéj
vaj
zsemlemorzsa

Elkészítés:


A krumplit megfőzöm héjában, majd még melegen áttöröm, hagyom kihűlni. Ezután adom hozzá a tojást, pici sót, olajat és annyi lisztet, amennyit felvesz. Összeállítom a tésztát, majd egy hosszú hengert formázok belőle (egy kenyeres társtól lestem). Levágok egy szeletet, közepébe teszek egy szem sárgabarackot, aminek kiszedtem a magját. A mag helyére egy kockacukor és pici fahéj kerül. Gombócot formázok belőle és forrásban lévő vízben kifőzöm. Amint feljött a víz tetejére vajban pirított morzsára szedem. Fahéjas porcukorral tálalom.