Sárgabarackos piskóta

Hozzávalók:


6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
csipet só
Tetejére
30 dkg sárgabarack
cukor

Elkészítés:


Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd kemény habbá. Ha dobsz hozzá egy csipet sót, biztos a siker. A tojások sárgáját keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, majd szitáld hozzá a sütőporral vegyített lisztet, végül pedig nagyon óvatosan forgasd hozzá a fehérjét is. Dolgozd csomómentesre, de vigyázz, ne törd össze.

Egyengesd a masszát kizsírozott, liszttel megszórt tepsibe. A gyümölcsöt mosd meg, magozd ki, vágd kisebb darabokra, majd rakd a bőrével lefelé a tészta tetejére, és szórd meg kevés cukorral. Told a sütőbe, majd 180 fokon 25-30 percig süsd. Legalább tíz percig ne nyitogasd a sütőajtót, mert a tészta visszaeshet. Ha a piskóta elválik az edény falától, biztos, hogy elkészült. Vedd ki, hagyd kicsit hűlni, majd vágd fel tetszés szerint.