Shakshuka - lecsó

Hozzávalók:


75 dkg paradicsom
4 tojás
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis doboz paradicsompüré
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál koriander
1 kávéskanál cukor
fél teáskanál kömény

bors
olívaolaj

Elkészítés:


A paprikát vágd karikákra, a paradicsomot pedig kockázd fel. Egy serpenyőben kevés olívaolajon dinszteld meg a feldarabolt hagymát, majd rakd hozzá a paprikát. Kevergetve párold kis lángon három-négy percig. Ezt követően mehet hozzá a paradicsom, majd a fűszerek, tehát a só, a bors, a koriander, a kömény, rakd hozzá a zúzott fokhagymát és a cukrot is. Kanalazd hozzá a paradicsompürét, majd főzd 15 percig, közben többször kevergesd meg.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha a lecsószezonban a hagyományos változatot már elég sokszor elkészítetted, és újdonságra vágysz, próbáld ki a shakshukát! A fűszeres, zöldséges finomság Észak-Afrikában és a Közel-Keleten nagyon népszerű, ott legtöbbször pitával kínálják.
Akárcsak a mi lecsónknak, a shakshukának is rengeteg változata van. Általában több paradicsom kerül bele, mint paprika, de sokan padlizsánt is raknak hozzá. Ha szereted a csípőset, a chilit se hagyd ki belőle.