Sörben sült oldas

Hozzávalók:


1 kg oldalas
1 doboz barna sör
4-5 evőkanál barbecue szósz
3 evőkanál étolaj
3 gerezd fokhagyma
2 teáskanál fokhagymapor

őrölt színes bors

Elkészítés:


Az oldalast tetszés szerint darabold fel, majd sózd be, és hagyd kicsit állni. Tedd egy tálba a barbecue szószt, adj hozzá egy teáskanál sót, ízlés szerint borsot és fokhagymaport, majd keverd össze. Forgasd a húst a pácba, és hagyd állni legalább négy-öt órán át, de akár egy egész éjszaka is pihentetheted.

Önts a tárcsára vagy egy serpenyőbe olajat, és helyezd bele a bepácolt oldalast. Hirtelen süsd elő a hús mindkét oldalát. Közben szórd meg az előzőleg vékonyan felszeletelt fokhagymával. Öntsd rá a barna sör felét, majd pár perc múlva a maradék sör is mehet rá. Ne lepődj meg, ha hirtelen elkezd habosodni. Résnyire fedd le a tárcsát vagy a serpenyőt, és a sörben párold puhára az oldalast. Közben többször fordítsd át a húst. Ha szükséges, pótold az elpárolgott sört. Amikor az oldalas már kellően puha, vedd le a fedőt, és süsd szép pirosra.

Trükkök, tippek, praktikák:


Elkészítés: 15 perc, pácolás: 4 óra, sütés: 1 óra 10 perc