Spanyol rizses hús

Hozzávalók:


8 db csirkemell
3 csésze rizs
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db kaliforniai paprika
2 dl sör
1 dl paradicsomszósz
1 dl húsleves
2 csésze vegyes zöldség
2 evőkanál olívabogyó
koriander

Elkészítés:


A hagymát, a fokhagymát, a koriandert és a paprikát vágjuk egészen apróra. Egy nagy fazékban forrósítsunk fel egy kevés olajat. Adjuk hozzá a már felaprított zöldségeket és gyakori keverés mellett öt percig pirítsuk. Adjunk hozzá három csésze vizet, majd a sört, a paradicsomszószt és a húslevest. Sózzuk meg a kockára vágott csirkemellet, majd pirítsuk meg ezt is a fazékban. Tegyük bele a többi zöldséget is az olívabogyókkal együtt, sózzuk, majd öntsük hozzá a rizst. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés vizet. Vegyük alacsonyabbra a gázt, és lassú tűzön, időnként megkeverve főzzük. Ha a rizsszemek már megduzzadtak, vegyük le a tűzről, fedjük le a lábas tetejét és hagyjuk tovább párolódni. 20 perc elteltével elkészül.