Spirál krokett

Hozzávalók:


4 nagyobb krumpli meghámozva, megfőzve
2 evőkanál burgonya keményítő
1 tojás
1 dl tej (pépes, nem túl híg állagú legyen a massza)
1/2 csésze reszelt parmezán
só, őrölt bors
olaj a kisütéshez

Elkészítés:


1. A főtt krumplit törd össze, majd add hozzá az összes hozzávalót.
2. Keverd pépessé az egészet és ha túl sűrű, tegyél hozzá még kevés tejet.
3. Töltsd a masszát egy közepes méretű, de erős falú nejlon zacskóba. Tedd a zacskót egy üvegpohárba és nem kell fognod, amíg töltöd.
4. Vágd le a sarkát (kb. 1/2 cm) és nyomd a krumplipépet forró olajba csigavonalban.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tálald különféle szószokkal, vagy salátával!