Stíriai metélt

Hozzávalók:


1/2 kg tehéntúró
15 dkg liszt
2 db tojás
1 dl tejföl
5 dkg cukor
csipet só
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
3 db tojás
2 dkg vaníliás cukor
1,5 dl tejföl
1/2 dl rum
5 dkg mazsola
1 db citrom

Elkészítés:


Lépés: 1
A tehéntúrót szitán átpasszírozzuk, hozzáadjuk a megszitált lisztet, és összegyúrjuk a tojások sárgájával, a tejföllel, a cukorral és a sóval. Pár percig pihentetjük a tésztát, majd lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Ezután nudli formákat vágunk belőle, majd forró, sós vízben kifőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.

Lépés: 2
Elkészítjük a krémet: a vajat a porcukorral krémmé keverjük, hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a rumba áztatott mazsolát, a reszelt citromhéjat, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Lépés: 3
A krémhez hozzákeverjük a kifőtt túrósmetéltet, és kivajazott, tűzálló tálban, 160 °C-os sütőben 45-50 perc alatt megsütjük.