Sültparadicsom-krémleves

Hozzávalók:


8 nagy paradicsom
2 vöröshagyma
2 ág kakukkfű
1 ág rozmaring
3 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál Worcestershire-szósz
1 fej fokhagyma
1 marék barna cukor

bors
olívaolaj

Elkészítés:


A paradicsomokat mosd meg, vágd félbe, és pakold egy vajjal kikent tűzálló tálba. A vöröshagymákat hámozd meg, negyedeld fel, a fokhagymafejet pedig keresztben vágd el. A fűszernövényekkel együtt add a paradicsomokhoz. Szórd meg barna cukorral, hintsd meg ízlés szerint sóval, borssal, locsold rá a balzsamecetet és a Worcestershire-szószt. Mehet rá még néhány evőkanál olívaolaj, majd kézzel forgasd át az egészet. Told 180 fokos sütőbe, és 45-55 percig süsd. Akkor jó, ha minden puha a tepsiben.

A sült paradicsomos edényből halászd ki a növények szárát, a fokhagymákat nyomd ki a héjából. Az egészet alaposan turmixold össze, és tartsd melegen. Szükség esetén dobj még hozzá fűszert. Ha túl sűrűnek találod, kevés zöldségalaplével vagy vízzel hígíthatod. Oszd tányérokba, és reszelt sajttal díszítsd.