A húsgolyókhoz
450 g darált sertéshús
450 g darált marhahús
100 g zsemlemorzsa
2 tojás
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál mustár
szerecsendió, só, bors
A mártáshoz
100 g vaj
100 g liszt
4 dl húsleves alaplé
3 dl tejszín
3 evőkanál szójaszósz
só, bors
Az áfonyaszószhoz
2 dl vörösáfonya lekvár
100 g aszalt áfonya
1 dl almalé
A húsgolyó hozzávalóit keverjük el egy nagy tálban, majd apró golyócskákat formálva belőle süssük meg zsiradékban, majd tegyük félre. A mártáshoz a vajon pirítsuk meg a lisztet, majd 15 perc alatt főzzük össze a szójaszósszal és a húsleves alaplevével. Adjuk hozzá a tejszínt, majd sózzuk, borsozzuk és 1-2 perc alatt sűrítsük tökéletesre. Az áfonyaszószhoz a lekvárt, az almalevet és az aszalt áfonyát főzzük össze. Végezetül főzzünk mellé pár szem krumplit és a húsgombócokat forgassuk a mártásba.