• 500 g marhafartő, négybe vágva
• 1 lime héja és leve + 1 egész lime, gerezdekre vágva
• 2 újhagyma, eleje-vége levágva, finomra karikázva
• 50 g reszelt cheddar
• 1 kávéskanál finomra aprított jalapeño chili
• egy csokor koriander, felaprítva
• olívaolaj
• néhány ág kakukkfű vagy rozmaring
• chililekvár
• 4-6 hamburgerzsemle
1 Tedd a húst a turmixgépbe a lime héjával és levével. Turmixold simára. Tedd tálba az újhagymával, a chedarral, a chilipaprikával és a korianderrel. Jól dolgozd össze, majd készíts 4-6 húspogácsát, tedd kiolajozott sütőpapírra, fedd be fóliával és tedd néhány órára a hűtőbe, hogy megkeményedjen.
2 Sütés előtt dörzsöld be a húspogácsát olívaolajjal, és jól sózd meg mindkét oldalát. Süsd néhány percig, amíg az alja megbarnul, aztán fordítsd meg.
3 Köss össze néhány ágacska kakukkfüvet vagy rozmaringot, és ezzel az ecsettel kend meg a chililekvárral a pogácsákat, hogy ragadósak és fantasztikusak legyenek. Egy zsemlébe halmozz nyári salsasalátát (következő recept) vagy vékony lime-gerezdeket (a héjuk nélkül), széttépkedett kakukkfűlevelet és egy húspogácsát.