Szalonnás krumpli

Hozzávalók:


1 kg újkrumpli
4-5 szelet bacon
5 dkg füstölt szalonna
1 csapott evőkanál mangalica zsír
4 szál újhagyma

bors
füstölt paprika
petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés:


A krumplit héjában megfőztem, a vizet erősen sóztam. Amíg a krumpli főtt, apró darabokra vágtam a szeletelt bacont és a füstölt szalonnát is, zsírjukat kiolvasztottam, ropogósra sütöttem a szalonnát. Végül a megtisztított, felezett-harmadolt krumplikat a szalonnára tettem, szépen megpirítottam a krumplit is. Időközben adtam még hozzá egy kevés zsírt, mert szükség volt rá. Az utolsó néhány percben a karikára vágott újhagymát is az edénybe tettem, nem puhult át tökéletesen, de épp az volt a cél, hogy még intenzíven érezni lehessen a hagyma ízét. Tálaláskor só, bors, egy gondolatnyi füstölt paprika került rá. Bármilyen grillezett húshoz remek köret.