Szilvalekváros prósza

Hozzávalók:


1 l tej
1 rúd vanília
2 ek vaj
30 dkg kukoricadara
5 ek porcukor
20 dkg darált dió
30 dkg szilva
2 ek cukor
1/2 citrom leve
10 dkg aszalt szilva
1 üveg szilvalekvár
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg

Elkészítés:


A tejet felforraljuk a vaníliával. Egy edényben vajat olvasztunk, ízesítjük
szegfűszeggel és fahéjjal, majd megpirítjuk benne a kukoricadarát.
Felöntjük a forró tejjel, hozzáadjuk a porcukrot és a diót, majd megfőzzük.
A szilvát kimagozzuk, megszórjuk cukorral, megcsepegtetjük citromlével.
Az aszalt szilvát barnacukros vízben megfőzzük, majd hozzáadjuk a
lekvárt. Egy tűzálló tálba öntjük a kukoricadara felét, rátesszük a
kimagozott szilvát, a lekváros aszalt szilvát, majd még egy réteg
kukoricadarát halmozunk rá. Tetejét megszórjuk porcukorral és darált
dióval, majd 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.