Szőlős édeskömény saláta

Hozzávalók:


2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 evőkanál fehérbor-ecet
½ teáskanál édeskömény-mag, finoman összetörve
¼ teáskanál só
¼ teáskanál frissen őrölt bors
5 csésze fehér és piros magnélküli szőlőszem, félbevágva
1 nagy édeskömény megpucolva, vékony szeletekre vágva
3 szárzeller, ferdén felszeletelve
4 mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve
3 evőkanál pirított, szeletelt mandula

Elkészítés:


Egy nagy tálban keverjük össze az olajat, az ecetet a sót és a borsot. Adjuk hozzá a szőlőt, az édesköményt, a zellert és a hagymát, alaposan keverjük össze. Tálaláskor szórjuk meg mandulával.

Trükkök, tippek, praktikák:


Hogyan pirítsuk meg az olajos magokat?
Oszlassuk el az egész magokat egy sütőlapon, és tegyük 175 Celsius fokos sütőbe. És egyszer megkeverve süssük 7-9 percig, amikor elkezd illatozni. Ha darabolt magokat pirítunk, serpenyőben tegyük, közepes lángon, folyamatosan kevergetve, 2-4 percig, amíg el nem kezd barnulni illatozni.