Tabbouleh saláta

Hozzávalók:


3 csokor friss petrezselyem
3 nagyobb méretű koktélparadicsom
másfél csésze főtt bulgur
egy fél lila hagyma
2/3 csésze citromlé
1/3 csésze olívaolaj
só, bors

Elkészítés:


Keverd össze az olívaolajat és a citromlevet, majd adj hozzá 1-1 kiskanál sót és borsot. Keverd bele a bulgurt, és hagyd állni, amíg összevágod a zöldségeket.
Aprítsd fel a petrezselymet (aprítógépben is megteheted), a paradicsomoknak távolítsd el a magjait, és a hagymával együtt vágd fel egészen apró kockákra.
Végül keverj össze minden hozzávalót, és ha szükséges, sózd, borsozd tovább. Jó étvágyat hozzá!

Trükkök, tippek, praktikák:


Könnyű megmondani, hogy eredeti, hagyományos tabbouleh-val van-e dolga az embernek: ha igen, akkor szinte ki sem látszik a petrezselyemből. A most következő recept alapján te is elkészítheted – halakhoz, húsokhoz, pitához vagy falafelhez is isteni lesz!