1 bögre liszt
6 evőkanál hideg vaj
3-4 evőkanál hideg víz
1 evőkanál cukor
csipet só
Töltelék
20 dkg cukor
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
8 sárgabarack
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót. Morzsold hozzá a vajat. Ha jó morzsalékos, öntsd hozzá a hideg vizet, és dolgozd össze gyors mozdulatokkal. Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá még kevés lisztet. Ha lazítani szeretnéd, kanalazz hozzá vizet. Amikor összeáll a massza, és könnyen formázható, takard le, és tedd a hűtőbe fél órára.
A sárgabarackot mosd meg, és vágd félbe. Nem szükséges meghámozni. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, majd állandóan kevergetve olvaszd össze. Rakd a barackokat a megolvadt masszába, és karamellizáld kis lángon 15 percig. Közben locsold meg a sziruppal. Ha szép barna, öntsd egy piteforma aljába. Tedd rá a méretre és formára nyújtott tésztát. Nyomkodd meg egy-két helyen villával. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon 35 perc alatt süsd meg. Ha kész, vedd ki a sütőből, hagyd hűlni öt-tíz percig, majd fordítsd egy nagy tányérra.