Tejfölös-sajtos rakott csirkemell

Hozzávalók:


70 dkg csirkemellfilé
60 dkg burgonya
15 dkg sajt
10 dkg gomba
2 dl tejföl
4 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
liszt
bors

Elkészítés:


A csirkemellfilét ízesítsd sóval, forgasd meg lisztben, majd forró olajon süsd elő. A felaprított hagymát egy evőkanál forró olajon futtasd meg, és tedd rá a finomra vágott gombát, majd párold puhára. Szórd rá a felaprított petrezselyemzöldet, ízesítsd sóval és borssal, majd keverd hozzá a tejfölt, és forrald össze.

A krumplit főzd meg héjában. Arra ügyelj, hogy ne essen szét! Húzd le a héját, karikázd fel, majd tedd egy kiolajozott tűzálló tálba. Ízesítsd sóval, fektesd rá a húst, öntsd le a gombás mártással, és szórd rá a reszelt sajtot. Lefedve, 160 fokon süsd körülbelül 25-30 percig, majd szedd le a fóliát, és pirítsd meg a tetejét.