Tejszínes csirke krumplival

Hozzávalók:


60 dkg csirke
50 dkg krumpli
10 dkg sajt
10 dkg spenót
2 dl tejszín
1 szál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma

bors
szerecsendió

Elkészítés:


A krumplit pucold meg, majd vágd kisebb darabokra. A tejszínt keverd össze borssal, szerecsendióval és zúzott fokhagymával. A póréhagymát aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg. Tedd rá a megtisztított húst, sózd meg, és süsd két-három percig, közben forgasd meg. Rakd hozzá a krumplit, szórd meg spenóttal, és öntsd le a tejszínes keverékkel. Fedd le fóliával, és tedd át a sütőbe. Süsd puhára 180 fokon körülbelül 25-30 perc alatt. Ha könnyen beleszalad a csirkébe egy hegyes kés, biztosan elkészült. Ekkor szórd meg reszelt sajttal, és süsd addig, amíg az el nem olvad, és szép piros nem lesz.