Tejszínes-csirkés fettuccine póréhagymával

Hozzávalók:


400g fettuccine vagy más hosszú tészta
2 evőkanál sózatlan vaj
1 póréhagyma (a fehér és a világoszöld részek), vékonyra felkarikázva
só, bors
1.5 csésze habtejszín
2 evőkanál reszelt citromhéj
3 csészényi apróra vágott sült csirke

Elkészítés:


1. Főzd meg a tésztát a csomagoláson található útmutató szerint, szűrd le, és tedd vissza a lábosba.
2. Közben olvasszuk fel a vajat egy közepes serpenyőben. Adjuk hozzá a póréhagymát, ¾ teáskanál sót és ¼ teáskanál borsot, és néha megkeverve pároljuk puhára 4-6 perc alatt.
3. Adjuk hozzá a tejszínt és 1 evőkanál citromhéjat, és főzzük, amíg besűrűsödik, kb. 8-12 perc.
4. Keverjük hozzá a sült csirke darabokat, és melegítsük át 1-2 perc alatt.
5. Adjuk a csirkét és a maradék 1 evőkanál citromhéjat a megfőtt tésztához, és keverjük össze.