Tejszínes meggyleves

Hozzávalók:


75 deka-1 kiló meggy kimagozva
két szem nektarin
cukor ízlés szerint
4-5 szem szegfűszeg
2 rúd fahéj (esetleg őrölt)
2-3 karika citrom
2 dl tejszín
2 evőkanál tejföl
egy csomag főzős vaníliás pudingpor (vagy 2 evőkanál liszt)

Elkészítés:


A magozott meggyet és a kisebb kockákra vágott barackot lábosba teszem, beledobom a citromkarikákat, fűszereket egy-két evőkanál cukrot, felengedem vízzel és elkezdem főzni. Van, hogy reszelek bele citromhéjat is. Forrás után még pár percig főzöm, amíg a gyümölcsök megszínezik a levet, de nem főnek szét. Közben a pudingport a tejföllel és tejszínnel csomómentesre keverem, és ha eljön az ideje, behabarom vele a levest. Pár perc alatt besűrítem és a végén édesítem a szánk íze szerint. Jól behűtve tálalom.
Ha valaki a pudingpor használatától idegenkedik, lehet helyette étkezési keményítőt vagy lisztes habarást használni, sőt a levesben főtt gyümölcs felét leturmixolva saját anyagával is sűríthető az étel.