Tepsiben sült krumpli, parmezánnal

Hozzávalók:


1.5 kg krumpli
10 dkg parmezán
5 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
1 teáskanál aprított bazsalikom

bors

Elkészítés:


Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. A krumplit mosd meg, és dörzsöld meg alaposan. Ha nem szereted a héját, meg is pucolhatod. Vágd fel tetszés szerint egyforma vastag szeletekre. Rakd a forrásban lévő vízbe, és főzd két percig. Öntsd le róla a vizet, majd rendezd egy tepsibe vagy tűzálló tálba, és locsold meg az olajjal.

Keverd össze a lisztet, a parmezán felét, a bazsalikomot, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot egy tálban, és szórd a krumplira, majd a kezeddel jól forgasd össze. Told a sütőbe, és süsd körülbelül 50 perc alatt aranybarnára. Közben egyszer fordítsd meg, hogy mindenhol egyformán puhuljon és piruljon. Tálalás előtt szórd meg még a maradék parmezánnal.