80 dkg csirkemellfilé
vaj vagy olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1-1db sárga és piros kaliforniai paprika
lila hagyma
vöröshagyma
25 dkg brokkoli
3 sárgarépa
2 zacskó curry paszta
8 dl (2 konzerv) kókusztej
1-1,5l csirkealaplé
1 citrom leve
A zöldségeket és a csirkemellet kb. 3 cm-es darabokra fölkockázzuk.
Olívaolajon vagy vajon megpirítjuk a reszelt fokhagymát, rányomjuk a curry pasztát, így felszabadulnak az illatok. Beletesszük a csirkemellet, és addig pirítjuk, míg ki nem fehéredik.
Ráöntjük a kókusztejet, összerottyantjuk. Beletöltjük a csirkealaplevet, így is forralunk rajta egyet, majd közepesre állítjuk a lángot alatta.
Végül beledobjuk az összes zöldséget, és még kb. 5 percig főzzük. Fontos, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.
Citromlével ízesítjük.
Csodás tavaszi leves, kicsit csíp, kicsit pikáns, igazi ízorgia.