Tiramisu

Hozzávalók:


50 dkg babapiskóta
25 dkg mascarpone
10 dkg cukor
1 l habtejszín
5 dl erős kávé
2 egész tojás
4 teáskanál amaretto likőr
kakaópor

Elkészítés:


Verd habosra a cukrot a tojással. Fokozatosan adagod hozzá a mascarponét, majd a tejszínt. Akkor jó, ha a hab kemény. Keverd a kávéba az amaretto likőrt, és mártogasd bele a babapiskótákat, majd helyezd őket szorosan egymás mellé egy tál aljára.
Erre rakj egy réteg mascarponés keveréket, majd egy újabb réteg piskótát, és így tovább. Fontos, hogy a tetejére krém kerüljön. Ezt késsel egyengesd el, és tedd legalább négy órára a hűtőbe, hogy megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor szórj jó minőségű kakaót a tetejére, és vágd fel tetszés szerint.