25 dkg mascarpone sajt
6 dkg porcukor
9 dkg sűrű tejszín
4 dkg magas zsírtartalmú tej
1/4 vanília rúd
Lavazza presszó vagy mokkakávé
Egy csomag vajas keksz
Cukrozatlan kakaópor
1. A mascarponét tedd egy mély tálba. Add hozzá a porcukrot, a tejet, a sűrű tejszínt és a vaníliát. Ezt habverővel addig keverd, amíg lágy habot nem kapsz. Töltsd a krémet egy habzsákba (ne aggódj, ha nincs, egy mezei nejlon zacskó is megteszi) és hagyd kis időre a hűtőben pihenni.
2. Helyezz egy vajas kekszet a cappuccinós csésze aljába, majd bőségesen halmozz a tetejére az elkészült krémből. Öntsd a kávét a krém köré, a tetejét pedig szórd meg egy leheletnyi cukrozatlan kakaóporral.