Tócsni

Hozzávalók:


50 dkg krumpli
25 dkg liszt
1 tojás
ízlés szerint só, bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:


A krumplit hámozd meg, alaposan mosd le, töröld szárazra és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le.
Keverd hozzá a lisztet és a felvert tojást. A tócsni a palacsinta tésztánál valamivel sűrűbb legyen, ha
szükséges, adj még hozzá lisztet. Sózd, borsozd ízlés szerint. Hagyd állni 15 percet.
Közben serpenyőben forrósítsd fel az olajat. A többféleképpen is elkészíthető tócsnikat evőkanál
segítségével szaggasd ki a tésztából, és bőséges zsiradékban néhány perc alatt süsd mindkét
oldalukat pirosra.
Papírtörlőre szedve itasd le a felesleges olajat. Melegen önmagában, vagy fokhagymás tejföllel
meglocsolva, reszelt sajttal megszórva kínáld.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tócsni tésztáját fél csomag összevágottmedvehagymával is dúsíthatod. Még
különlegesebb, még finomabb. Az alapreceptet karikákra vágott zöldhagymával megszórva is
kínálhatod.