Tojáslikőr - fantasztikusan krémes

Hozzávalók:


20 dkg cukor
4 dl tej
250 ml habtejszín
5 tojássárgája
2 dl vodka
1 evőkanál rum
2 evőkanál vaníliapor

Elkészítés:


Öntsd egy lábasba a tejet, keverd hozzá a tejszínt, majd tedd fel az együtt forrni! Közben egy másik tálban keverd össze a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliaporral! Miután ezt csomómentesen elkeverted, óvatosan, folyamatos kevergetés közben csurgasd bele a tejszínes tejet! Vedd le a tűzhelyet legalacsonyabb hőfokra, tedd rá az edényt.Kevergesd néhány percig, hadd érjenek össze az ízek, majd húzd le az egészet a tűzről, és add hozzá a vodkát és a rumot! Közben néha kóstold meg, hiszen tudod: a pikantéria nélkül nem az igazi, ám a túl erős alkoholíz elronthatja. Ha elérted a kívánt ízt, hagyd lehűlni, majd tedd be legalább egy éjszakára a hűtőszekrénybe! Akár már másnap fogyasztható, de hűtve eltartható néhány hétig is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fogyasztás elött, 1 éjszaka hűtés!