Tonhalsaláta fetával és olívabogyóval

Hozzávalók:


2 konzerv tonhal
2 ek olívaolaj
¼ csésze apróra vágott friss petrezselyem
só, bors
1 citrom leve
1 fej saláta
½ nagy uborka
30 g feta sajt
8-10 szem olívabogyó

Elkészítés:


Egy közepes tálban keverjük el a tonhalat 1 evőkanál olívaolajjal és 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre. Egy másik tálban keverjük el a maradék petrezselymet a citromlével, valamint egy kis sóval, borssal és a maradék olívaolajjal. Készítsünk elő egy salátástálat, ebben helyezzük el a megmosott salátaleveleket, majd locsoljuk meg az előbbi dresszinggel. Erre kanalazzuk rá a tonhalas keveréket, mellé a feldarabolt uborkát, a morzsolt fetát és az olívabogyót.