Túrógombóc

Hozzávalók:


50 dkg túró
10 dkg búzadara
10 dkg zsemlemorzsa
3 tojás
1 pohár tejföl
5 dkg porcukor
2 ek. étolaj
1 ek. reszelt citromhéj
ízlés szerint só

Elkészítés:


A túrót nagyobb edényben burgonyanyomóval vagy villával alaposan törd össze. A tojásokat keverd habosra, és add a túróhoz. Keverd hozzá a búzadarát és a reszelt citromhéjat is, ízlés szerint sózd. Fóliával takard le, és tedd a hűtőbe 2-3 órára, hogy a tökéletes túrógombóc jól összeállhasson.
Közben az étolajat serpenyőben forrósítsd fel, és pirítsd meg rajta a zsemlemorzsát.
Nedvesítsd be a kezed, és így formálj a túrós keverékből közepes nagyságú gombócokat. Fazékban forralj vizet, tégy bele evőkanálnyi sót, dobd a forrásban lévő vízbe a túrógombócokat, és nagyjából 5-8 perc alatt főzd ki. Miután feljönnek a víz tetejére, hagyd még kicsit főni, de 1-2 perc múlva már biztosan kellően megpuhulnak.
Forgasd a túrógombócokat a zsemlemorzsába. Tejföllel meglocsolva, porcukorral meghintve kínáld a legjobb recept szerinti túrógombócot.