Túrós, áfonyás pitty-putty

Hozzávalók:


25 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg barna cukor
1 csomag sütőpor
2 db vaníliarúd
50 dkg túró
2 dl tejföl
6 dl tej
aszalt vörös áfonya
2 tojás
10 dkg vaj

Elkészítés:


A lisztet összekeverjük a kétféle cukorral és a sütőporral.
Egy másik edénybe a túrót kikeverjük a tejföllel, kevés cukorral. Hozzáadjuk az asztalt áfonyát és a vaníliarudak kikapart belsejét.
Az alaposan kivajazott tepsibe először beleszórjuk a lisztes keverék felét, elsimítjuk, hogy egyenletes legyen a teteje. Majd jöhet rá a túrós rész, ez is szépen eloszlatva. A tetejére szórjuk a lisztes keverék másik felét.
Kézi habverővel habosra keverjük a tojásokat a tejjel és a lisztes részre öntjük, figyelve, hogy mindenhova jusson belőle. A tetejére vajdarabkákat rakunk.

Trükkök, tippek, praktikák:


200 fokos sütőben 30 percig sütjük.