A tészta (egyszerű omlós tészta, némi sütőporral turbózva)
300 g liszt
150 g vaj
50 g cukor
2 tojás
késhegynyi sütőpor
ha szükséges egy nagyon kevés hideg víz
A töltelék:
1 kg túró
cukor ízlés szerint
vanília vagy 2 csomag vaníliás cukor
1 citrom lereszelt héja és kifacsart leve
3 tojás sárgája
3 tojás fehérje habbá verve
mazsola (kihagyható)
A hozzávalókból nyújtható állagú tésztát gyúrok, két részre osztom, az egyiket kinyújtom és egy tepsibe simítom.
A tojásfehérje kivételével mindent alaposan összedolgozok, majd a végén a kemény habot is beleforgatom. A krémet a tésztára öntöm, elsimítom. A másik tésztadarabot is kinyújtom, ráteszem a krémre, megszurkálom villával a tetejét, majd 180 fokon kb 30-35 perc alatt készre sütöm. Akkor jó, ha a teteje már aranybarna. Még melegen rászórok porcukrot. Kihűlve felszeletelem, és akár önmagában, akár friss gyümölccsel lehet enni.
30×40 cm-s tepsi