A tésztához
25 dkg kristálycukor
20 dkg liszt
4 tojás
4 evőkanál forró víz
1 narancs
1 csomag sütőpor
A krémhez
20 dkg kristálycukor
20 dkg vaj
5 dl tej
2 narancs
2 csomag vaníliás pudingpor
2 tojás
A tészta locsolásához
9 evőkanál narancslé
A tetejére
2 dl habtejszín
1 narancs
1 csomag narancsos tortazselé
A tésztához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával három-négy perc alatt verd fehéredésig. Add hozzá a vizet és a narancs reszelt héját, valamint a kifacsart levét. Forgasd bele a sütőporral vegyített lisztet. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd rakd hozzá a maradék cukrot is. Óvatos mozdulatokkal dolgozd a masszához. Simítsd egyenletesen egy vajjal kikent, belisztezett, körülbelül 23 centi átmérőjű tortaformába. Előmelegített sütőben 175 fokon süsd meg 35 perc alatt.
A krémhez a narancsok reszelt héját és levét öntsd egy lábosba. A pudingporral, a cukorral, a tojásokkal és a tejjel pár perc alatt főzd sűrűre, közben folyamatosan kevergesd. A vajat először géppel dolgozd habosra, majd kanalanként forgasd bele a narancskrémet is.
A kihűlt tortakorongot vágd lapjában három részre, és két-három evőkanál narancslével mindegyiket locsold meg. Ezután kend meg a krémmel úgy, hogy a tetejére meg az oldalára is jusson. Készítsd el a zselét a zacskón található utasítás szerint, majd egyengesd a tortára. Tedd a hűtőszekrénybe egy-két órára, hogy megdermedjen. A torta tetejét tejszínhabbal és narancsgerezdekkel díszítheted.