Villámgyors citromos sütemény

Hozzávalók:


20 dkg liszt
1 tk sütőpor
20 dkg cukor

1 tasak Bourbon vaníliás cukor
1 vaníliarúd
1 tasak citromhéj
1 citrom
3 tojás
1 dl tejszín
10 dkg vaj
szirup:
cukor
víz
2 citrom leve

Elkészítés:


A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral, a sóval. Egy másik tálban a cukrot összekeverjük az olvasztott vajjal, a tojásokkal, a vaníliával, a citromhéjjakkal (szárított és reszelt) és a tejszínnel. Elektromos habverővel elkeverjük a nedves hozzávalókat, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket is. Sütőpapírral kibélelt formában, 180 fokon, 45-50 percig sül.
A sziruphoz: a vizet a cukorral összeforraljuk és a citromok levét belefacsarjuk. A forró süteményre rálocsoljuk.