Zimtsterne

Hozzávalók:


25 dkg darált mogyoró vagy mandula
10 dkg porcukor
1 teáskanál méz
fél teáskanél őrölt fahéj
fél citrom reszelt héja
1 tojásfehérje

Máz hozzávalói
10 dkg porcukor
1 tojásfehérje

Elkészítés:


Az összes hozzávalót tedd egy nagy tálba, és a robotgép dagasztókarjával dolgozd össze pár perc alatt. Vedd ki a tálból, és gyors mozdulatokkal gyúrd gombóccá. Vágj le két szélesebb és nagyobb folpackdarabot, majd az egyiket szórd meg porcukorral. Tedd rá az összegyúrt gombócot, és takard le a másik fóliával. Nyújtsd ki körülbelül fél centi vastagra, majd vedd le a felső fóliát, és csillag kiszúróval szaggasd ki. A maradék masszát gyors mozdulatokkal gyúrd össze, majd ismét nyújtsd ki, és szúrd ki. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és helyezd rá a kiszúrt csillagokat.

A mázhoz a porcukrot keverd össze a tojásfehérjével, majd addig keverd, amíg egy sűrűbb mázat kapsz. Töltsd egy nejlonzacskóba, és az egyik végén vágj rá egy kis lyukat. Óvatosan nyomd a mázat a tepsiben lévő csillagok tetejére. Helyezd előmelegített sütőbe, és 130 fokon szárítsd 10-12 percig. A sütőből kivéve a tepsiben hagyd pár percig pihenni, majd helyezd rácsra, és hűtsd ki teljesen.