20 dkg kerek szemű rizs (pl. arborio)
10 dkg sárgarépa
10 dkg cukkini
2-3 szál újhagyma
1 liter zöldségleves
zsemlemorzsa
só, bors
1 gerezd fokhagyma
1 egész tojás
5 dkg kemény sajt
napraforgóolaj a sütéshez
A rizst főzzük teljesen puhára 2,5-szeres mennyiségű zöldséglevesben. A hámozott répát, a cukkinit kis lyukú reszelőn reszeljük le, az utolsó 2-3 percben adjuk a rizshez. Vegyük le a tűzről, fedjük le, hagyjuk, hogy a rizs felszívja a nedvességet, hagyjuk kihűlni. Keverjük el benne a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, az egész tojást, pihentessük a masszát 20 percet, majd formázzunk belőle gömböket. Forgassuk meg zsemlemorzsában, és bő, nem túl forró olajban süssük ropogósra.