menu

Családireceptkönyv.hu

Lekváros bukta


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
350 ml tej
30 g élesztő
5 dkg porcukor
50 dkg liszt
4 g só
1 db tojás
9 dkg vaj

Elkészítés:


A tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Ráöntjük a tojást, majd az olvasztott vajat, és a tejben felfuttatott élesztőt.
Alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Kb. 5 perc dagasztás után elválik az tál oldalától, de továbbra is lágy marad. Kb. 1 órán keresztül hagyjuk kelni.
Lisztezett deszkán 35x42 cm-es téglalapot nyújtunk, majd pár perc pihentetés után 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk. 30 db négyzetet kell kapnunk.
Ízlés szerint lekvárral töltjük őket.
Ha rájuk tettük a tölteléket, feltekerjük őket a töltelék irányából.
12 dkg vajat felolvasztunk és egy 25 x 35 cm-es tepsibe öntünk. A buktákat beleforgatva az olvasztott vajba, szorosan egymás mellé rakjuk.
Meleg helyen még 15 percig kelesztjük őket, majd kb 25-35 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

Lekváros bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pelymenyi. ( avagy húsos derelye)
Pelymenyi. ( avagy húsos derelye)

Jól összegyúrjuk. A kiszaggatot kis kerek tészták közepébe kupacokat rakunk a húsból. Kettéhajtva összenyomkodjuk és a két csücskét összeillesztjük. Kis kalap formát kapunk. Felt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Tavaszias tonhalas tészta
Tavaszias tonhalas tészta

A tésztát kifőzzük, az utolsó pár percre a vizébe dobjuk a zöldborsót is, majd leszűrjük. A vizéből néhány merőkanálnyit rakjunk félre! A fokhagymát apróra vágjuk, kevés olivaolajo...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kefires lepény töltelékkel
Kefires lepény töltelékkel

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Rózsafánk
Rózsafánk

Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. 2 Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk