Tészta:
-30 dkg ch mínusz liszt
-5 dkg élelmi rost
-csipet só
-fél csomag sütőpor
-15 dkg vaj
-1 tojás sárgája + 1 egész tojás
-natúr joghurt (amennyit felvesz )kb. 2 nagy ev.
-1 ek 1 :4 -ben cukor
-1 citrom héja.
Én megkentem a kinyújtott tésztát DW Penyigei szilvalekvárral.
Utána ment rá az almás töltelék.
170 fok 40 perc.
Tartottam tőle, megmondom őszintén. Eddig 50 -es lisztet használtam kizárólag.
A turót és a vaniliás cukrot a margarinal robottal jól kikavarni, a zselatinhoz hozzá keverni a cukrot majd apránként hozzá adagolni a tejet és felfözni. Még langyosan a margari...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a táblára szitáljuk. Adjuk hozzá a sütőport, a porcukrot, a puha margarint és a tojássárgájákat. Gyúrjuk sima tésztává, majd folpakba csomagolva tegyük 30 percre a hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉrdemes a krémmel és a szederrel kezdeni, hogy amíg a tészta kiolvad, addig a krémek is kihűljenek. A vaníliás krémhez a tejet felforraljuk. Majd levesszük a tűzről. A tojást a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáa...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű