- 1 EGÉSZ tojás
- 2-2,5 dl olaj
- 1 teáskanál mustár
- 2-3 csepp citromlé vagy almaecet
- csipetnyi só
A hozzávalókat magas falú edénybe tesszük, belemerítjük a botmixert és elindítjuk. Pillanatok alatt majonézzé kezdenek összeállni a pohár alján a hozzávalók. Eleinte ne is mozgassuk a botmixert, hagyjuk, hogy az edény alján sűrűsödjön a majonéz, és csak utána kezdjük fel-le mozgatni. Néhány másodperc múlva már kész is a kemény majonéz. Ha mégis folyósnak találnánk, akkor öntsünk kevés olajat hozzá és verjük még egy picit.
Ezek után lehet ízesíteni tetszés szerint: tartárt, remoulade-mártást varázsolni belőle, padlizsánkrémnek elkészíteni - csak a fantázia szab határt!
A narancsot és a citromot vékonyan hámozzuk meg, ügyelve arra, hogy csak a külső héj kerüljön ki a késünk alól. Egy kis lábosban forraljunk vizet, dobjuk bele a citrushéjakat, hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA paradicsomokat forrázzuk le, húzzuk le a héjukat, majd aprítsuk össze. Aprítógéppel egészen pürésre darálhatjuk attól függően, hogy darabosabb vagy krémesebb szószt szeretnénk. (...
Elkészítési idő: 20 perc+3 óra Nehézség: KönnyűHozzávalók fél dl fehérborecet fél dl fehérbor 2 salotta néhány szál friss tárkony 3 tojás sárgája 25 dkg vaj Elkészítés A bort és az ecetet elkezdjük melegíteni, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a fahéjjal és a cukorral 15 percig forraljuk. Ha elérte a kellő sűrűséget, kis lyukú szűrőn keresztül tisztára mosott üveg(ek)be öntjük. Tipp: hűvős helyen a nyírfacukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű